Phase transitions, elastic and electronic properties of hydrogen storage Na2PdH4

Автор(и)

  • S. Al Department of Environmental Protection Technologies, Vocational School, Izmir Democracy University Izmir 35140, Turkey
  • C. Kurkcu Department of Electronics and Automation, Kırşehir Ahi Evran University, Kırşehir, Turkey

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0007078

Ключові слова:

density functional theory, elastic properties, phase transitions, hydrogen storage.

Анотація

Водень може адсорбуватися деякими матеріалами при певних тисках та температурах. Це особливо важливо з точки зору створення безвуглецевої та екологічно раціональної спільноти. Гідриди виявляються добрими кандидатами для здійснення цих цілей. Досліджено електронні та магнітні властивості гідридів. В них Na2PdH4 розглядається як твердий матеріал, що вміщує водень. Водень, який добре розчинюється у паладії та може зберігатися у великих кількостях за умов навколишнього середовища. Структурну еволюцію, електронні та пружні властивості Na2PdH4 досліджено за допомогою теорії функціонала густини. Використано пакет програм SIESTA у режимі узагальненого градієнтного наближення для обмінно-кореляційного функціонала та псевдопотенціалами Троуллера–Мартіна, які зберігають норму. Обчислювання при наявності великого зовнішнього тиску проведено для виявлення фазових перетворень. Na2PdH4 переходить від тетрагональної I4/mmm до орторомбічної Immm структури при тиску 100 ГПа. Структуру електронних зон та густину станів встановлено для обох фаз. Механічну стійкість проаналізовано по значенню пружних констант. Крім того, декілька параметрів, таких як модуль Юнга, модуль зсуву, та їхнє відношення було одержано та обговорено.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2021-10-18

Як цитувати

(1)
Al, S.; Kurkcu, C. Phase Transitions, Elastic and Electronic Properties of Hydrogen Storage Na2PdH4. Fiz. Nizk. Temp. 2021, 47, 1135-1138.

Номер

Розділ

Статті

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають