Electronic spectra, topological states and impurity effects in graphene nanoribbons

Автор(и)

  • Yuriy G. Pogorelov IFIMUP-IN, Departamento de Física, Universidade do Porto, Porto, Portugal
  • Denis Kochan Institute of Theoretical Physics, University of Regensburg, Regensburg, Germany
  • Vadim M. Loktev Bogolyubov Institute for Theoretical Physics of the National Academy of Sciences of Ukraine, Kyiv 03680, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0005798

Ключові слова:

graphene nanoribbons, topological states, impurity disorder, Lifshitz model, Anderson model.

Анотація

Розглянуто обмежені стрічки графену з двома основними орієнтаціями їхніх бокових країв, «зигзаг» та «крісло», для детального вивчення впливу домішок на їхні крайові стани. Альтернативою до відомого опису їхніх спектрів у термінах стійних поперечних хвиль запропоновано рекурентні співвідношення спектрів від дискретних чисел атомарних ланцюжків у стрічці, що уможливлює спрощення опису функціями Гріна ефектів розупорядкування в цих системах. Здійснений аналіз показує мікроскопічні механізми збурення різними типами домішок низькоенергетичних станів і висвітлює, як стабільність топологічних станів до розупорядкування у «зигзаг» системах пов’язується із дискретними амплітудами цих станів упоперек стрічки. Навпаки, можливість моттовської локалізації під впливом домішкового збурення знайдено для нанострічок типу «крісло», але тільки для особливих значень їхньої ширини.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2021-07-16

Як цитувати

(1)
Pogorelov, Y. G.; Kochan, D.; Loktev, V. M. Electronic Spectra, Topological States and Impurity Effects in Graphene Nanoribbons. Fiz. Nizk. Temp. 2021, 47, 819-829.

Номер

Розділ

Статті