Aharonov–Casher effect and electric field control of magnetization dynamics

Автор(и)

  • V.N. Krivoruchko Donetsk Institute for Physics and Engineering of the National Academy of Sciences of Ukraine, Kyiv 03028, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0001548

Ключові слова:

magnonics, the Aharonov–Casher phase, magnetic topological effects.

Анотація

Спінова хвиля (SW), що поширюється у зовнішньому електричному полі, набуває додаткову фазу, так звану фазу Ааронова–Кашера. У лінійному наближенні зсув частоти є лінійним як від прикладеного електричного поля, так і від хвильового вектора SW, та може бути описаний додаванням ефективної взаємодії між спінами типу Дзялошинського–Морія. Цей ефект є перспективним способом контролю та керування динамікою прецесії намагніченості електричним полем і відкриває новий засіб управління SW в пристроях магноніки. Акцентовано фундаментальну фізичну відмінність у характері впливу зовнішнього електричного поля за допомогою фазового зсуву Ааронова–Кашера та контролю магнітної анізотропії різницею потенціалів (VCMA). З експериментальної точки зору — це майже однакові експериментальні умови, проте з позицій квантової фізики маємо справу з різними ефектами. У випадку фазового зсуву Ааронова–Кашера це глобальний нелокальний (топологічний) ефект, у випадку VCMA — вплив на локальні (відповідно Ландау) магнітні параметри системи (наприклад, магнітну анізотропію).

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2020-06-16

Як цитувати

(1)
Krivoruchko, V. Aharonov–Casher Effect and Electric Field Control of Magnetization Dynamics. Fiz. Nizk. Temp. 2020, 46, 971-975.

Номер

Розділ

Статті

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 > >>