Hydrogen atom catalyzed ortho-to-para conversion in solid molecular hydrogen

Автор(и)

  • A.I. Strom Department of Chemistry, University of Wyoming, Laramie, WY 82071–3838, USA
  • K.L. Fillmore Department of Chemistry, University of Wyoming, Laramie, WY 82071–3838, USA
  • D. T. Anderson Department of Chemistry, University of Wyoming, Laramie, WY 82071–3838, USA

DOI:

https://doi.org/10.1063/1.5103261

Ключові слова:

твердий водень, квантове тверде тіло, орто-пара конверсія, квантова дифузія, конверсія ядерних спинів, квантово-механічне тунелювання.

Анотація

ІЧ спектроскопія використовується для дослідження процесу орто-пара (о/п) конверсії в зразках твердого молекулярного водню, які доповані малими концентраціями (10–50 ppm) атомів водню (H-атомів) в якості домішки. H-атоми генеруються з використанням фотолізу in situ 193 нм домішкових молекул N2O. Для кристалів водню з відносно низькими початковими долями орто-Н2 (Xo ≤ 0,03) кінетика конверсії о/п при температурах 1,8 та 4,0 К відповідає кінетичним рівнянням, отриманим раніше для каталізованої атомами водню о/п конверсії. Виміряна кінетика о/п конверсії, яка каталізована Н-атомами, показує, що Н-атоми в цих умовах рухливі відповідно до попередніх вимірів ЕСР. Припускається, що Н-атоми дифундують за допомогою механізму квантового тунелювання, який описується як хімічна дифузія. Детальна підгонка виміряних кінетичних даних щодо о/п конверсії дозволяє визначити початкову концентрацію Н-атомів після фотолізу, виходячи з літературних значень константи швидкості рекомбінації Н-атомів (Н + Н → Н2). Виміряна кінетика о/п перетворення показує, що спостережена о/п конверсія набагато менше, ніж очікувалося виходячи з раніше виміряної константи швидкості рекомбінації Н-атомів. Таким чином, слід при-пустити, що Н-атоми не дифундують випадковим чином крізь кристал, а переміщуються, скоріше, переважно в області з високим вмістом пара-водню. Оцінені концентрації H-атомів в цьому дослідженні узгоджуються з попередніми вимірюваннями ЕСР, але суперечать кінетичним дослідженням реакцій H-атомів з різними домішками, такими як N2O.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2019-04-22

Як цитувати

(1)
Strom, A.; Fillmore, K.; Anderson, D. T. Hydrogen Atom Catalyzed Ortho-to-Para Conversion in Solid Molecular Hydrogen. Fiz. Nizk. Temp. 2019, 45, 789-803.

Номер

Розділ

Статті