Trapping mechanism and sites of H and D atoms in solid Ne

Автор(и)

  • Yu.A. Dmitriev Ioffe Institute, 26 Politekhnicheskaya Str., St. Petersburg 194021, Russia
  • N.P. Benetis Department of Environmental Engineering and Antipollution Control, Technological Educational Institute of Western Macedonia (TEI), Kila 50 100 Kozani, Greece

DOI:

https://doi.org/10.1063/1.5103260

Ключові слова:

ЕПР, водень, дейтерій, твердий Ne.

Анотація

Зсуви для ізотропної контактної взаємодії Фермі (ІКВФ) для атомів водню і дейтерію, які ізольовані в кристалічних благородних газах при кріогенних температурах, порівнюються з відповідними величинами для атомів H і D у газовій фазі. Нові експериментальні значення ІКВФ для H/D, захоплених у кристалічному Ne, порівнюються з експериментально отриманими і теоретично розрахованими значеннями. Можливі місця захоплення в спотвореній кристалічній структурі твердого Ne, які займають домішкові атоми водню, ідентифіковані за впливом на зсуви ІКВФ в спектрах ЕПР. Представлено обговорення залежності місць захоплення від процедури осадження матриці. ЕПР дослідження виявляють утворення мікрокристалітів H2 в твердому Ne навіть при такому низькому, як 0,01% вмісті водню в осадженій H2:Ne газовій суміші.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2019-04-22

Як цитувати

(1)
Dmitriev, Y.; Benetis, N. Trapping Mechanism and Sites of H and D Atoms in Solid Ne. Fiz. Nizk. Temp. 2019, 45, 774-788.

Номер

Розділ

Статті