Shot noise as a diagnostic in the ν = 2/3 fractional quantum Hall edge zoo

Автор(и)

  • Sourav Manna Department of Condensed Matter Physics, Weizmann Institute of Science, Rehovot 7610001, Israel
  • Ankur Das Department of Condensed Matter Physics, Weizmann Institute of Science, Rehovot 7610001, Israel
  • Yuval Gefen Department of Condensed Matter Physics, Weizmann Institute of Science, Rehovot 7610001, Israel
  • Moshe Goldstein Raymond and Beverly Sackler School of Physics and Astronomy, Tel Aviv University, Tel Aviv 6997801, Israel

Ключові слова:

shot noise, fractional quantum Hall state, counter-propagating edge modes, unequilibrated regime, quantum point contact

Анотація

Заповнення ν = 2/3 є найпростішим парадигмальним прикладом дробного квантового стану Холла, що містить зустрічні крайові моди. Ці моди можуть бути або в нерівноважному режимі, або врівноваженими різною мірою на вершині можливої реконструкції краю. У нерівноважному режимі раніше було запропоновано дві різні фіксовані точки групи ренормалізації: Кейна–Фішера–Полчінського та Ванга–Меїра–Гефена. У режимі рівноваги може виникнути різний ступінь теплової рівноваги, тоді як заряд повністю врівноважений. Показано, що це багате різноманіття моделей може призвести до трьох можливих плато провідності на е/2h (нещодавно спостережено в експериментах), 5e/9h (передбачено тут) та е/3h (спостережено раніше в експериментах) у квантовій точково-контактній геометрії. Ідентифіковано різні механізми генерації електричного дробового шуму на цих плато, що забезпечує платформу для розпізнавання окремих моделей.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2024-10-23

Як цитувати

(1)
Manna, S. .; Das, A. .; Gefen, Y. .; Goldstein, M. . Shot Noise As a Diagnostic in the ν = 2/3 Fractional Quantum Hall Edge Zoo. Fiz. Nizk. Temp. 2024, 50, 1241–1250.

Номер

Розділ

Статті

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають