Love’s waves in elastic systems in the absence of spatial symmetry

Автор(и)

  • A. S. Kovalev B. Verkin Institute for Low Temperature Physics and Engineering of the National Academy of Sciences of Ukraine Kharkiv 61103, Ukraine

Ключові слова:

surface layer, Love’s waves, Mathieu’s equation, Floquet’s theorem, generalized waves

Анотація

Досліджено особливості поширення хвиль Лява в пружних середовищах з поверхневим шаром різної товщини та різної структури. Вивчено такі хвилі біля поверхні з модуляцією щіль-ності в шарі за наявності та відсутності симетрії щодо інверсії координати у напрямку поширення хвилі. Показано, що в обох випадках існують поверхневі хвилі, які є багатокомпонентними зі швидко загасаючими вглиб середовища субгармоніками. Роз-глянуто поверхневі хвилі в пружному анізотропному середо-вищі з орторомбічною симетрією та довільною орієнтацією кристалографічних осей щодо площини з поверхневим шаром. Продемонстровано, що в цьому випадку поверхнева хвиля є узагальненою, і її швидкість залежить від напрямку кристало-графічних осей і відрізняється від швидкості об’ємних хвиль з тим самим напрямком.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2024-10-23

Як цитувати

(1)
Kovalev, A. S. . Love’s Waves in Elastic Systems in the Absence of Spatial Symmetry. Fiz. Nizk. Temp. 2024, 50, 1215–1225.

Номер

Розділ

Статті

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

<< < 1 2 3 4 > >>