Anderson localization of circularly polarized waves in a gyrotropic superlattice with correlated disorder

Автор(и)

  • N. M. Makarov Instituto de Ciencias, Benemérita Universidad Autónoma de Puebla, Puebla 72570, México
  • G. M. Pritula A. Ya. Usikov Institute for Radiophysics and Electronics, NASU, Kharkіv 61085, Ukraine
  • V. E. Vekslerchik A. Ya. Usikov Institute for Radiophysics and Electronics, NASU, Kharkіv 61085, Ukraine
  • O. V. Usatenko A. Ya. Usikov Institute for Radiophysics and Electronics, NASU, Kharkіv 61085, Ukraine
  • V. A. Yampol’skii A. Ya. Usikov Institute for Radiophysics and Electronics, NASU, Kharkіv 61085, Ukraine

Ключові слова:

extraordinary wave transmission, photonics, bilayer superlattice, Faraday effect, correlated disorder, Anderson localization

Анотація

Досліджено передачу циркулярно поляризованих електромагнітних хвиль через одновимірні випадково-періодичні в середньому фотонні кристали, що містять шари магнітооптичного матеріалу в геометрії Фарадея. Керуючись доказами того, що довгострокові кореляції вирішально впливають на локалізацію хвиль у певних спектральних діапазонах, наше дослідження має на меті використати ці ефекти для розробки нових фільтрів електромагнітних хвиль, які можна налаштовувати за допомогою магнітного поля постійного струму. В основу дослідження покладено модель поширення світла через кінцевий масив шарів, що чергуються: шарів діелектрика з випадковими варіаціями товщини та шарів гіротропного матеріалу однакової товщини. В припущенні слабкого позиційного безладу використано аналітичні та чисельні методи для аналізу зворотної довжини локалізації та оцінки продуктивності фільтра. Результати демонструють, що специфічний корельований безлад, введений у періодичні системи, може посилювати або пригнічувати пропускну здатність для хвилі заданої частоти в будь-якому бажаному інтервалі магнітооптичного параметра q. Крім того, показано, що локалізація Андерсона може бути резонансно пригнічена, коли товщина кожного гіротропного шару вміщує ціле число напівхвиль.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2024-10-23

Як цитувати

(1)
Makarov, N. M. .; Pritula, G. M. .; Vekslerchik, V. E. .; Usatenko, O. V. .; Yampol’skii, V. A. . Anderson Localization of Circularly Polarized Waves in a Gyrotropic Superlattice With Correlated Disorder. Fiz. Nizk. Temp. 2024, 50, 1179–1189.

Номер

Розділ

Статті

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

<< < 1 2