Laser induced emission of NdAlO3 nanocrystals in vacuum, air, and liquid N2

Автор(и)

  • J. M. Goncalves Institute of Low Temperature and Structure Research, Polish Academy of Sciences, 50-422 Wroclaw, Poland
  • M. Stefanski Institute of Low Temperature and Structure Research, Polish Academy of Sciences, 50-422 Wroclaw, Poland
  • R. Tomala Institute of Low Temperature and Structure Research, Polish Academy of Sciences, 50-422 Wroclaw, Poland
  • W. Stręk Institute of Low Temperature and Structure Research, Polish Academy of Sciences, 50-422 Wroclaw, Poland

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0017236

Ключові слова:

нанокристали, лазерне випромінювання, багатофотонна іонізація, спектри випромінювання

Анотація

Досліджено широкосмугові спектри лазерно-індукованого білого випромінювання (LIWE) нанокристалів NdAlO3 у вакуумі, повітрі та рідкому N2. Зокрема, досліджено їх залежність від потужності збуджуючого лазерного випромінювання. Встановлено, що інтенсивність спектрів LIWE експоненціально зростає при збільшенні потужності лазера вище порогу збудження у всіх трьох випадках. Процес для нанокристалів NdAlO3 розглянуто з погляду багатофотонної іонізації, що супроводжується емісією гарячих електронів. Виявлено дві відмінності в залежності від умов: кількість фотонів, що беруть участь у випромінюванні, була більшою в рідкому N2 через додатковий внесок N2 у багатофотонну іонізацію. Крім того, порогове значення для LIWE показало зростаючу поведінку в повітрі та рідкому N2, що обговорюється в термінах відносної діелектричної проникності та теплового розсіювання.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2023-01-26

Як цитувати

(1)
Goncalves, J. M.; Stefanski, M.; Tomala, R.; Stręk, W. Laser Induced Emission of NdAlO3 Nanocrystals in Vacuum, Air, and Liquid N2. Fiz. Nizk. Temp. 2023, 49, 365–367.

Номер

Розділ

Статті