Edge reconstruction and emergent neutral modes in integer and fractional quantum Hall phases

Автор(и)

  • Udit Khanna Department of Physics, Bar-Ilan University, Ramat-Gan 52900, Israel
  • Moshe Goldstein Raymond and Beverly Sackler School of Physics and Astronomy, Tel Aviv University, Tel Aviv 6997801, Israel
  • Yuval Gefen Department of Condensed Matter Physics, Weizmann Institute of Science, Rehovot 76100, Israel

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0010207

Ключові слова:

integer and fractional quantum Hall phases, chiral modes, quantum phase transition.

Анотація

Ця стаття містить огляд наших останніх робіт з дробових хіральних мод, які виникають внаслідок реконструкції краю в цілочисельних та дробових квантових фазах Холла (QH). Додана нова частина — аналіз реконструкції краю фази ν = 2 / 5. QH-стани — це топологічні фази матерії з хіральними безщілинними модами на краю. Ці граничні моди можуть поширюватися за потоком або назустріч та підтримувати зарядові або зарядово-нейтральні збудження. З топологічних міркувань очікується, що QH-стани, подібні до частинок, підтримуватимуть лише зарядові моди, що поширюються за потоком. Однак взаємодія між електронним відштовхуванням та потенціалом обмеження границі може викликати певні квантові фазові переходи (так звані реконструкції) на границі, які пов’язані з зародженням додаткових пар зустрічних мод. З використанням варіаційних методів вивчено граничну реконструкцію у прототипових фазах, подібних до частинок, при ν =1, 1/ 3 і 2 / 5 як функцію нахилу утримуючого потенціалу. Аналіз показує, що подальше перенормування граничних мод, яке обумовлено тунелюванням, що викликано безладом та міжмодовими взаємодіями, ймовірно призведе до появи нейтральних мод, зустрічних потоку. Ці прогнози можуть бути перевірені у відповідно спланованих транспортних експериментах. Наші результати узгоджуються з попередніми спостереженнями зустрічних потоку нейтральних мод у цих фазах QH і можуть пояснити відсутність аніонних перешкод в електронних пристроях Маха–Цендера.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2022-04-05

Як цитувати

(1)
Khanna, U.; Goldstein, M.; Gefen, Y. Edge Reconstruction and Emergent Neutral Modes in Integer and Fractional Quantum Hall Phases. Fiz. Nizk. Temp. 2022, 48, 471-479.

Номер

Розділ

Статті