Binuclear s = 1/2 single molecular magnets with the symmetry restrictions

Автор(и)

  • A. V. Zhuravlev Donetsk Institute for Physics and Engineering named after O. O. Galkin, National Academy of Sciences of Ukraine Kyiv 03028, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0006578

Ключові слова:

molecular magnetism, exchange interactions (electron), magnetic anisotropy, spin crossover, EPR spectroscopy.

Анотація

Досліджено вплив обмінної анізотропії на мономолекулярний магнетик з тотожними s(1) = s(2) спінами, підпорядкованими C2 групі симетрії. Гамільтоніан в поданні двоспінових 4×4 матриць Паулі в локальних системах координат, що є неколінеарними, перетворено до подання загальної системи координат і використано для визначення рівнів енергії та спінових станів. Виявлено аномальну еволюцію усереднених спінів магнітної системи при відхиленні локальних осей анізотропії. Передбачено повністю немагнітний стан s = 1/2 спінового димера, а також «німу» моду ЕПР. Визначено кутові межі існування ЕПР для будь-яких можливих взаємних відхилень локальних осей іонів для кожного з 6 можливих переходів між рівнями спінової системи, як в нульовому, так і в кінцевому магнітному полі.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2021-09-16

Як цитувати

(1)
Zhuravlev, A. V. Binuclear s = 1/2 Single Molecular Magnets With the Symmetry Restrictions. Fiz. Nizk. Temp. 2021, 47, 1053-1060.

Номер

Розділ

Статті