Did life originate from low-temperature areas of the Universe?

Автор(и)

  • Serge A. Krasnokutski Laboratory Astrophysics Group of the Max Planck Institute for Astronomy at the University of Jena Jena 07743, Germany

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0003519

Ключові слова:

origin of life, low-temperature chemistry, complex organic molecules (COMs), interstellar medium (ISM), interstellar dust.

Анотація

Біологічні молекули, що доставлені на Землю метеоритами та кометами, вважають однією з можливих причин виникнення життя. Тому надане розуміння шляхів утворення біомолекул у космосі повинно пролити світло на можливість існування придатних для життя позасонячних планет. Велика кількість органічних молекул знаходиться в космічних регіонах з найнижчою температурою. Запропоновано різні шляхи утворення органічних молекул у цих областях. Продемонстровано, що складні органічні молекули (COMs), а також важливі біологічні молекули можуть утворюватися внаслідок реакції атомів вуглецю з поверхнею молекулярного льоду, що покриває пилові зерна, присутні в міжзоряному середовищі (ISM). Маючи чотири валентні електрони, атоми вуглецю діють як клей, що з’єднує прості неорганічні молекули та перетворює їх на органічну речовину. Утворення багатьох молекул є безбар’єрним і, отже, може відбуватися при низькій температурі. Особливий інтерес привертає безбар’єрна реакція C + NH3 + CO → NH2CHCO. Продуктом цієї реакції є ізомер гліцинового фрагменту поліпептиду, та, як очікується, він буде ефективно утворюватися в напівпрозорих молекулярних хмарах. Полімеризація цих молекул призводить до утворення білків, які за деякими теоріями є першими молекулами живої матерії. Враховуючи значну кількість атомарного вуглецю в міжзоряному середовищі, очікується висока ефективність утворення великої різноманітності різних органічних молекул та показується, чому кількість органічного матеріалу, що утворюється при конденсації атомарного вуглецю, може бути недооціненою.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2021-01-25

Як цитувати

(1)
Krasnokutski, S. A. Did Life Originate from Low-Temperature Areas of the Universe?. Fiz. Nizk. Temp. 2021, 47, 219-226.

Номер

Розділ

Статті