Theoretical models of diffusion-attenuated magnetic resonance signal in biological tissues

Автор(и)

  • Alexander L. Sukstanskii Mallinckrodt Institute of Radiology, Washington University School of Medicine, St. Louis, USA
  • Dmitriy A. Yablonskiy Mallinckrodt Institute of Radiology, Washington University School of Medicine, St. Louis, USA

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0001538

Ключові слова:

magnetic resonance, Gaussian phase approximation, multiple propagator approach.

Анотація

Дифузійна магнітно-резонансна томографія (МРТ) відіграє дуже важливу роль у вивченні клітинної структури біологічних тканин та їх функціонування як у нормальному стані, так і при захворюваннях. Коректна інтерпретація експериментальних даних вимагає розробки теоретичних моделей, які пов’язують дифузний МРT сигнал з характерними особливостями мікроструктури тканини на клітинному рівні. У статті представлено деякі теоретичні підходи щодо опису магнітно-резонансних сигналів. Цей діапазон підходів змінюється від моделей, що засновані на розгляді статистичних властивостей молекул води, які дифундують у тканинно-клітинному середовищі, та до моделей, які дозволяють проводити точний аналітичний розрахунок магнітно-резонансного сигналу у конкретному однокамерному середовищі. Такий теоретичний аналіз дає важливу інформацію про механізми, що сприяють формуванню дифузного магнітно-резонансного сигналу та його зв’язку з клітинною структурою біологічної тканини.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2020-06-16

Як цитувати

(1)
Sukstanskii, A. L.; Yablonskiy, D. A. Theoretical Models of Diffusion-Attenuated Magnetic Resonance Signal in Biological Tissues. Fiz. Nizk. Temp. 2020, 46, 914-919.

Номер

Розділ

Статті