Dissociation of composite Abrikosov vortices in two-band superconductors in a strong rf field

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0024321

Ключові слова:

вихор Абрикосова, двозонний надпровідник, фракційний квант потоку, Лондоновська вільна енергія, мікрохвильовий нелін6ійний відгук

Анотація

У ряді теоретичних робіт стверджується, що за певних умов вихори Абрикосова в багатозонних надпровідниках можуть розщеплюватися та існувати у вигляді фракційних вихорів, що утворюються окремо в надплинних конденсатах різних електронних зон. Такі вихори мають фракційний квант потоку. Фракційні вихори, утворені в різних зонах, притягуються один до одного, намагаючись об’єднатися у композитний вихор із цілим квантом потоку ф0 = h/2е. Нами чисельно розв’язано нелінійне динамічне рівняння для композитного вихору, який знаходиться в потенціальній ямі пінінгу стовпчастого дефекту в двозонному надпровіднику та перебуває під дію високочастотної сили Лоренца. Показано, що при достатньо високих амплітудах ВЧ-струму такі композитні вихори Абрикосова будуть дисоціювати на фракційні та виходити з потенціальної ями пінінгу. Послідовність цих подій залежить від характеру потенціальної ями пінінгу, зокрема, радіусу потенціальної ями. Розраховано можливий прояв такого роду переходів у ВЧ електродинамічних характеристиках, таких як комплексний ВЧ опір та генерація гармонік.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2023-12-26

Як цитувати

(1)
Pokusinskyi, A. O.; Kasatkin, A. L. Dissociation of Composite Abrikosov Vortices in Two-Band Superconductors in a Strong Rf Field. Fiz. Nizk. Temp. 2023, 50, 119–124.

Номер

Розділ

Надпровідність, зокрема високотемпературна

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають