Relativistic spin Hall effect in an external magnetic field in Al and Pt - Chiang (Tszyan), Yu. N.; Dzyuba, M. O. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2026)
Досліджено релятивістський внесок Рашби у спіновий ефект Холла у зовнішніх електричному та магнітному полях в Al та Pt. Запропоновано схеми крайової акумуляції спінів, що враховують перевертання спінів при розбіжності з напрямом магнітного поля. На підставі отриманих експериментальних даних зі спін-Холл ефекту оцінено спін-орбітальна взаємодія у вивчених парамагнетиках.