Admittance and critical current of nonreciprocal Josephson junctions - Liu , Tony; Levchenko , Alex (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2026)
Досліджено нерівноважний струмовий відгук у дифузійних надпровідник–нормальний метал–надпровідник переходах, на які подано низькочастотну змінну напругу. Використовуючи кінетичний опис, заснований на адіабатичному русі андреєвських зв’язаних станів, ми виводимо загальний вираз для провідності переходу за наявності постійного фазового зміщення, сформульований цілком через залежну від фази густину станів, індуковану ефектом близькості. Подано чисельний розв’язок повних нелінійних рівнянь Узаделя, які описують динаміку переходу. Отримані результати для провідності та джозефсонівського співвідношення струм-фаза застосовні до двовимірних планарних переходів із рашбівською спін-орбітальною взаємодією та внутрішньоплощинним зеєманів ським полем, а також до джозефсонівських переходів, утворених із поверхневими станами топологічного ізолятора як нормального шару. Частотна залежність провідності відображає перехід від гідродинамічного режиму до режиму без зіткнень, що визначається співвідношенням між частотою збурення та швидкістю непружної релаксації в нормальній області.