Atomic structure calculations of singly ionized vanadium - Gedeon, S. V.; Lazur, V. Yu.; Kazakov , V. I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Метод багатоконфігураційного Гартрі–Фока в поєднанні з підходом конфігураційної взаємодії з використанням неортогональних орбіталей і B-сплайнів як базисних функцій було застосовано для дослідження атомної структури однозарядного іона ванадію. Рівні енергії основного та 61 нижчого збудженого станів були розраховані в межах нерелятивістського наближення LS-зв’язку. Отримані результати розрахунків добре узгоджуються з наявними експериментальними даними. Одержані набори хвильових функцій можуть бути використані в подальших дослідженнях фотоіонізації та розсіяння електронів іонами ванадію.