Modification of electrophysical parameters of CuInP2S6 crystals by beta, gamma, and neutron irradiation - Gál, D.; Haysak, A.; Haysak, I.; Péter, L.; Molnar, A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Вивчено вплив бета- та гамма-частинок, а також нейтронів на фізичні властивості кристалів CuInP2S6 . Показано, що опромінення кристалів електронами та гамма-променями призводить до зменшення їх діелектричної проникності. Опромінення нейтронами також викликає незначне розмивання аномалії діелектричної проникності в області фазового переходу. Виявлено зміни в спектрах Рамана під дією бетата гамма-квантів, причому особливо виражені вони при активації CuInP2S6 нейтронами.