Influence of low temperature on white light emission from graphene-based microchip - Chaika, M.; Tomala, R.; Oleszko, M.; Stręk, W. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Спричинене лазером біле випромінювання мікрочипа на основі графену досліджено під лазерним опроміненням у ближній інфрачервоній області. Випромінювання характеризувалося порогом збудження та експоненціальною залежністю від потужності лазера накачування. Зменшення температури призвело до збільшення як кількості поглинутих фотонів, так і порогу випромінювання. Таку залежність можна пояснити процесом багатофотонної іонізації в гібридизованих (sp2, sp3) доменах.