Collective mode resonances in superfluid 3He–4He mixtures - Herashchenko, N.; Nemchenko, K.; Rogova, S.; Viktinskaya, T. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Досліджено експериментально спостережені перший та другий звукові резонанси, зумовлені коливаннями закритого кварцового камертона в надплинних сумішах гелію. Врахування повного набору гідродинамічних режимів системи дозволило пояснити незвичайну поведінку резонансів другого звуку, що спостерігається в експериментах, через перерозподіл енергії між дисипативним режимом та режимом другого звуку.