Electromagnetic grazing anomalies. Energy flux extrema - Kats, A.V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Ретельно проаналізовано дифракцію електромагнітних хвиль на поверхнях з періодичними структурами, що супроводжується великими аномальними ефектами. Розглянуто межі поділу середовищ з високим контрастом властивостей. Дослідження обмежено випадком ТМ поляризації хвилі, що падає на межу (магнітне поле перпендикулярне до площини падіння), та найпростішою геометрією, коли площина падіння ортогональна до штрихів гратки. Найбільшу увагу приділено максимам та мінімумам густини потока енергії, що супроводжують ковзне розповсюдження в деякому дифракційному порядку. Обговорюється зв’язок з іншими аномаліями, як релеївськими, так і резонансними.