Repeated Bell-basis projections as an entanglement-preserving protocol in noisy two-qubit registers - Guzenko, A. O.; Konovalenko, O. M.; Maizelis, Z. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2026)
Проаналізовано повторювані проєктування рангу 1 на стан Белла як протокол збереження заплутаності для двокубітного регістру за наявності зовнішніх шумів. Регістр взаємодіє з марківським дисипативним середовищем, що описано рівнянням Ліндблада, тоді як кожний кубіт також зазнає класичних флуктуацій частоти із заданою статистикою шуму. Ми зосереджуємося на шумі Орнштейна–Уленбека, при цьому телеграфний та пуассонівський шуми використовуються як додаткові моделі. Для динаміки, усередненої за шумом, виводяться аналітичні асимптотичні вирази, а ефективність оцінюється за допомогою метрики заплутаності та метрики виграшу виживання, що порівнює еволюцію за наявності повторюваних вимірювань з вільним згасанням. Визначено набори параметрів, у яких повторювані проєктування на базис Белла забезпечують стійку перевагу, а також режими, ефективність яких залежить від статистичних параметрів шуму, виявляючи роль негаусових флуктуацій частоти у захисті заплутаності.