Nonlinear spin pulse converter - Kovalev , A. S.; Peretyat’ko , A. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2026)
Запропоновано модель нелінійного конвертора імпульсів магнітного поля або струму в стандартні імпульси високочастотного поля намагнічування, параметри яких можуть змінюватися залежно від параметрів прикладеного високочастотного магнітного поля та геометричних параметрів конвертора. Теоретичний аналіз проведено в межах одновимірних рівнянь Ландау–Ліфшиця та нелінійного рівняння Шредінгера. Показано, що конвертор, який використовує феромагнетик кінцевого розміру з магнітною анізотропією типу легка вісь, може збуджувати широкий діапазон різних нелінійних збуджених станів. Крім того, слабкі імпульси керуючого магнітного поля можуть призводити до стрибків між різними станами, що супроводжуються високоамплітудними високочастотними імпульсами поля.