Manifestation of crossovers in low-temperature characteristics of the trigonal rare-earth paramagnet - Zvyagin, A. A.; Zvyagina, G. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2026)
Вивчено прояв кросоверів в багаторівневій квантовій системі, тригональному рідкісноземельному парамагнетику з повним моментом 5/2. Результати одержано аналітично, без пертурбативних наближень. Показано, що кросовери енергетичних спектральних ліній проявляють себе у стрибках магнітного моменту, особливостях статичної магнітної сприйнятливості, пом’якшенні пружного модуля, особливостях магнітної поведінки теплоємності, та в змінах температурної поведінки динамічної магнітної сприйнятливості.