Structural, electronic, and vibrational properties of proustite Ag3AsS3: A first-principles study within DFT-D and DFT-D+U methods - Babuka, T.; Gomonnai, O. O.; Gomonnai, A. V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Проведено першопринципні розрахунки структурних, електронних та коливальних властивостей кристала прустита Ag3AsS3. Вперше з використанням DFT-D та DFT-D+U підходів розраховано енергетичний зонний спектр, парціальні густини станів та заряди Маллікена. Коливальні властивості кристала Ag3AsS3 (дисперсійний фононний спектр та парціальні густини фононних станів) отримано з використанням підходу DFT-D. Проаналізовано теоретично отримані значення фононних частот та порівняно з літературними експериментальними даними.