Spectral characteristics of three-particle ionic molecular system of the exotic carbon atom in one-dimensional space - Haysak , A. I.; Haysak , M. I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Наведено результати розрахунків спектральних характеристик тричастинкових молекулярних іонів атома вуглецю (C6+ e± C6+). Розрахунки для цих систем проводилися в рамках нерелятивістської квантово-механічної моделі для задачі про взаємодію трьох тіл за законом Кулона. Отримані дані дозволяють припустити існування молекулярних іонів вуглецю, а застосований математичний підхід може бути використаний при виконанні розрахунків для інших атомно-молекулярних систем.