Модуляційний метод дослідження створюваних імпульсним магнітним полем двофазних антиферомагнітних доменних структур - Савицький, В. М. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Показано, що дослідження коерцитивності АФМ доменних стінок, які виникають в антиферомагнетику під час спін-орієнтаційного переходу І роду, можуть бути використані як інструмент виявлення, ідентифікації та дослідження спінових структур, що реалізуються у кристалі під дією зовнішнього магнітного поля. Застосування високочастотної модуляції магнітного поля дозволило розширити можливості стандартного індукційного методу вивчення магнітних фазових переходів у антиферомагнетиках. Апробацію пропонованого методу вимірювань проведено на добре відомих кристалах MnF2 та Cr2O3.