On the nature of band splitting in Shpol’skii matrices - Curmei, M.D. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Наведено результати аналізу мультиплетної структури в низькотемпературних спектрах люмінесценції великої кількості органічних молекул у розчинах н-парафінів, а також ряду домішкових ароматичних молекулярних кристалів. Запропоновано новий підхід до інтерпретації ефекту Шпольського, що базується на врахуванні властивостей симетрії домішкової молекули та кристалу-матриці. Зіставляються розрахункові дані з експериментальними результатами.