Magnetocaloric effect in Ute2: Theory predictions - Zvyagin , A. A.; Zvyagina, G. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Запропоновано дві прості ефективні моделі низькотемпературної (однак вищої за температуру переходу у надпровідну фазу) поведінки магнітних та магніто-калоричних характеристик UTe2 у зовнішньому магнітному полі. Моделі базуються на дуальній природі 5f-електронів та беруть до уваги зонні електрони та локалізовані електрони іонів U. Декілька магнітних характеристик, разом з магнітокалоричними, було розраховано для цих сценаріїв. Очікується, що спостерігаючи характеристики магнітокалоричного ефекту в UTe2 та порівнюючи їх з передбаченими теорією, можна вибрати модель, яка краще описує особливі магнітні властивості UTe2 при низьких температурах у нормальній фазі.