The interaction between injected charges and a vortex flow in normal and superfluid helium near Тλ - Remizov, I. A.; Sultanova, M. R.; Levchenko, A. A.; Mezhov-Deglin, L. P. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Експериментально досліджено взаємодію інжектованих від’ємнихзарядів з вихровим рухом, сформованимстоячими хвилями частотою ω/2π = 49,88 Гц на поверхні нормального танадплинного гелію. Виявлено, що генерація завихреностіпризводить до перерозподілу струмуна сегментах колектора. Змін утраєкторії руху зарядів від джерела до приймального колектора обумовлено взаємодією зарядів з вихровою течією нормальної компоненти.