Interplay of hopping conductivity and superconductivity in magnetic superconductor RuSr2(Eu1.5Ce0.5)Cu2O10–δ - Beliayev, E.Yu.; Horielyi, V.A.; Kolesnichenko, Yu.A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Проаналізовано температурні залежності опору та магнітоопору двох керамічних зразків RuSr2(Eu1,5Ce0,5)Cu2O10–δ, один з яких залишено у початковому стані, а інший насичено киснем. Вимірювання на зразках виконано незабаром після приготування та повторено після тривалого зберігання (10 років) у навколишній атмосфері, коли вони втратили більшу частину свого надстехіометрічного та частину стехіометрічного кисню. Вивчено максимально широкий діапазон концентрацій кисню та зроблено спробу з’ясувати не тільки питання стабільності надпровідного стану в рутенокупратах, але й взаємодію різних типів електронної стрибкової провідності та надпровідності у гранульованому магнітному матеріалі. Незважаючи на значний прогрес, досягнутий в розумінні властивостей невпорядкованих провідників, питання взаємовпливу та конкуренції між локалізацією та надпровідністю досі не з’ясоване. Дослідження властивостей електронного транспорту при наближенні до переходу метал–ізолятор буде корисним та важливим.