Академік НАН України М. Ф. Харченко (1939–2026) - колегія, Редакційна (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2026)
16 лютого 2026 року українська наука зазнала непоправної втрати — пішов із життя академік Національної академії наук України, знаний фахівець з експериментальної фізики Микола Федорович Харченко. Видатний український вчений, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреат премії ім. К. Д Синельникова НАН України, лауреат премії АН СРСР та Польської АН, професор, доктор фізико-математичних наук, головний науковий співробітник відділу магнетизму ФТІНТ ім. Б. І. Вєркіна НАН України.