Particularity of relaxation of mechanical properties of the Kapton H type polyimide films at different strain rates after long-term exposure to environmental conditions - Lototskaya , Victory A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2026)
Досліджено вплив швидкості деформації на механічні властивості за умов розтягування при кімнатній температурі плівок полііміда типу Kapton H різної товщини в початковому стані та після експозиції протягом кількох років за нормальних умов. Виявлено, що за всіх швидкостей деформації експозиція призводить до змін величин модулів пружної та вимушеної еластичності та деформаційних характеристик, характер яких залежить від товщини та структури плівки. Характер чутливості до швидкості компонентів високоеластичної деформації після експозиції змінюється на протилежний. Виявлено зміну характеристик руйнування зразків експонованих плівок.