Spin dimer as a model of a “quantum ferrimagnet” - Zvyagin, A. A.; Zvyagina, G. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Теоретично вивчаються магнітні статичні та динамічні властивості димера, що складається з двох спінів різної величини. Система поводить себе як модель «квантового феримагнетика». Поведінка спінів в постійному магнітному полі виявляє незвичайні магнітопольові та температурні особливості. Вивчається вплив змінного магнітного поля, колінеарного постійному. Поведінка магнітних характеристик спінового димера відрізняється як від таких для магнітно впорядкованого ферримагнетика, так і від окремого спіна. Отримані результати можуть бути застосовані для опису статичних та динамічних властивостей гетеродинуклеарних та мононуклеарних молекулярних спінових комплексів.