Contribution of the diffusion channel to the cooling dynamics of a superconducting film in the resistive state - Bezuglyj , A. I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Проведено аналіз релаксації енергії в резистивній надпровідній плівці на діелектричній підкладці з урахуванням просторової неоднорідності електронної температури та нетеплового характеру розподілу фононів. Такі резистивні плівки можуть функціонувати як чутливі детектори фотонів. Аналітичними методами досліджено динамічний відгук цих детекторів на імпульсний нагрів з урахуванням як фононного, так і дифузійного каналів тепловідводу. Розглянуто випадки рівномірного та локального нагріву плівок, приділяючи особливу увагу ранній та пізній стадіям релаксації.