How does the length of a ferromagnetic conductor affect the spin rectification? - Babu, Md. Majibul Haque; Tsoi, Maxim (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Виявлено, що довжина феромагнітного дроту безпосередньо впливає на величину фотонапруження спінової ректифікації: чим довший дріт, тим більше фотонапруження. Фотонапруження зростає приблизно лінійно з довжиною дроту, а ефект спінової ректифікації можна моделювати як збільшення опору дроту під дією феромагнітного резонансу. Це збільшення опору, яке зумовлене магнітодинамікою, має залежність від довжини дроту, подібну до стандартної лінійної залежності опору провідника від його довжини. Наші результати вказують на простий спосіб контролю величини фотонапруження спінової ректифікації у спінтронних пристроях.