Ferromagnetic resonance in Y3AlFe4O12 garnets - Popadiuk, D.; Borynskyi, V.; Kravets, A.; Shlapa, Y.; Solopan, S.; Belous, A.; Tovstolytkin, A.; Korenivski, V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Спінову динаміку в ітрієвих залізних гранатах, легованих Al, досліджено за допомогою вимірювань широкосмугового феромагнітного резонансу в інтервалі температур T = 200–360 K. Використовуючи дані вимірювань, визначено резонансне поле та ширину лінії, а також їхню температурну залежність, що впливає на однорідність і загальну якість зразків, виготовлених різними хімічними способами. Ці ключові параметри, що визначають спінову динаміку в матеріалі, є важливими для його застосування у високошвидкісних спінтронних і магнонних пристроях.