Dielectric and electrical properties of reduced graphene oxide paper after electron irradiation - Rudenko, Roman; Voitsihovska, Olena; Abakumov, Alexander; Bychko, Igor; Povarchuk, Vasyl; Poroshin, Volodymyr (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Представлено результати дослідження діелектричних та електричних властивостей макроскопічного паперу відновленого оксиду графену (ПВОГ) до та після опромінення електронами 1 МеВ малою дозою 1∙1016 см–2 . Виявлено, що кулонівська взаємодія впливає на транспорт носіїв заряду та викликає їх сильну локалізацію в межах графенових доменів. Провідність ПВОГ можна описати тунелюванням носіїв заряду через невпорядкований масив графенових квантових точок. Показано, що після електронного опромінення довжина локалізації носіїв заряду зменшується з 5–8 нм до 1–2 нм. Структурні та електричні дослідження показали, що опромінений зразок демонструє вищу електропровідність, ніж вихідний, незважаючи на меншу частку sp2 -вуглецю, меншу довжину локалізації, незмінний середній розмір доменів графену, а також більший вміст дефектних станів та функціональних груп. Покращення провідності також супроводжується збільшенням діелектричної проникності ε від 5 для вихідного зразка ПВОГ до 35 після електронного опромінення. Отримані дані свідчать про те, що невпорядковані області можуть мати сильний вплив на електричні властивості відновленого оксиду графену.