Changes in the coercivity fields of magnetoresistance hysteresis loops under the influence of a spin-polarized current flowing through the half-metal CrO2 nanocomposite system - Beliayev, E. Yu.; Mirzoiev, I. G.; Andrievskii, V. V.; Kolesnichenko, A. V. Terekhov, Yu. A.; Horielyi, V. A.; Chichibaba, I. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
На прикладі пресованого зразка, що складається з наночастинок діоксиду хрому, покритих ізоляційними оболонками, досліджено взаємозв’язок електронної транспортної системи та магнітної підсистеми в гранульованих спін-поляризованих металах. Показано, що спін-поляризований тунельний транспортний струм може впливати на коерцитивні поля перколяційного кластера, що утворюється у зразку зі зниженням температури.