Возбуждение колебаний концентрации и температуры вибрирующими телами в сверхтекучем растворе 3Не–4Не - Вихтинская, Т.Г.; Немченко, К.Э.; Рогова, С.Ю. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Проведено дослідження збудження коливань концентрації і температури в хвилях першого, другого звуків та в тепловій хвилі тілами, які коливаються в надплинному розчині 3Не–4Не з концентрацією, що перевищує 10% 3Не. Зокрема, досліджено можливість випромінювання другого звуку та теплової дисипативної хвилі камертоном, який вібрірує, ефективність такого випромінювання в залежності від концентрації розчину та можливий вплив цього випромінювання на затухання коливань камертона, яке спостерігається в експериментах та не отримало досі теоретичного пояснення.